Werktuigen Blog

Nieuws over machines en gereedschappen

Tractor en Werktuigen Museum Jan Drenthe Valthermond


In het weekend van 4 & 5 juni 2016 wordt de 14e jaarlijkse show van het Tractor en Werktuigen Museum Jan Drenthe gehouden tevens Marshall Plan Museum te Valthermond, openingstijden van 10.00 tot 17.00 uur.

Het Museum ligt in het gebied De Drentse Monden, direct ten oosten van Geopark De Hondsrug.

Entree: 4,= euro inclus. koffie/thee, kinderen t/m 12 jaar gratis

Museum Kantine: broodjes, soep en frisdrank/koffie/thee

 

Thema 2016 is: ‘Boer en Land ‘

De show vindt plaats in en om de in oude staat teruggebrachte smederij

en werkplaats uit de jaren 50.

Het museum bezit veenkoloniale ploegen, eggen en schoffeltuigen.

Daarnaast is er een unieke grote IHC McCormick-Deering verzameling uit het Marshall Plan, waaronder Farmall tractoren en zelfbinders, combines, ploegen, maaimachines, stationaire motoren en oude miniaturen.

Er is een vaste tentoonstelling over de historie en veenontginningen van Valthermond en streekeigen huishoudelijke gebruiksvoorwerpen, en van oude foto camera’s en koetsen.

 

Beide dagen:

Er zijn demonstraties met speciaal voor deze gelegenheid buiten opgestelde oude tractoren en machines, o.a. de combine, stropers, zelfbinder en stationaire motoren van de collectie. Er wordt gesmeed in de smederij. Daarnaast wordt een oude dorsmachine en kniktractor gedemonstreerd (Jan Mantingh Grondverzet, Gieterveen). Er is een oude Urgent veldspuit te zien (Dorpsbelangen Exloo) en een Case tractor 1255XL (Loonbedrijf Mantingh Valthermond). Tevens zijn moderne machines te bezichtigen van MCV Valthermond, Niels Lubbers Tuin- en Parkmachines Ter Apel, Nick Eding Machineverhuur Valthermond.

Een markt met Keramiek (unieke beeldjes door kunstenares Maria Koekkoek), Wol spinnen & workshop vilten met wol en zijde (Urika, Valthermond), 2e hands Boeken voor goede doelen (dhr. Schomaker); Kinderboeken (gratis); Zelfbouw miniaturen vrachtauto’s en kranen (unieke opstelling door Klaas Wieringh), Honden trimmen & training (Marion Scholte, Emmer Compascum), Informatiestands van Proefboerderij Valthermond, Avebe, Waterschap Hunze en Aa.

Alleen zondag: vlechtwerk van manden en voorwerpen (dhr. Panman), biologisch fruit & jam & sap en groenten (De Morene, Drouwen), promotie Landbouw Miniaturen Club NL (Henny Baas),

 

Locatie Museum: Zuiderdiep 521, 7876 BG Valthermond

De Museum locatie bevindt zich aan het Zuiderdiep ‘Veur in de Mond’ van Valthermond met bruggen (vroeger: ‘badden’), nog het enige open kanaal (‘daip’) in de Drentse Monden, nabij de gerestaureerde sluis, visvijver, camping met verderop het Vervenershuis Drents Landschap.

In de nabije omgeving: Middeleeuws klooster Ter Apel, Wildlands Dierenpark Emmen

 

In het weekend van 4 & 5 juni 2016 wordt de 14e jaarlijkse show van het Tractor en Werktuigen Museum Jan Drenthe gehouden tevens Marshall Plan Museum te Valthermond, openingstijden van 10.00 tot 17.00 uur.In het weekend van 4 & 5 juni 2016 wordt de 14e jaarlijkse show van het Tractor en Werktuigen Museum Jan Drenthe gehouden tevens Marshall Plan Museum te Valthermond, openingstijden van 10.00 tot 17.00 uur.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Copy link
Powered by Social Snap