Werktuigen Blog

Nieuws over machines en gereedschappen

Tractor en Werktuigen Museum Jan Drenthe


Weekend zaterdag 2 en zondag 3 juni 2018

Jaarlijkse Museum Overzichtstentoonstelling, 16e Grote Weekend Show in het Tractor en Werktuigen Museum Jan Drenthe tevens Marshall Plan Museum
In het weekend van 2 & 3 juni 2018 wordt de 16e jaarlijkse show van het Tractor en Werktuigen Museum Jan Drenthe gehouden tevens Marshall Plan Museum te Valthermond, openingstijden van 10.00 tot 17.00 uur. Het Museum ligt in het gebied De Drentse Monden en is partner van Cittaslow en Hondsrug UNESCO Global Geopark. Entree: 5,= euro inclus. kopje koffie/thee, kinderen t/m 15 jaar gratis. Museumwinkel aanwezig: ansichten, kleding, themauitgaven, posters e.d. Museum Kantine geopend: gebak, koffie/thee, limonade, lunch, wafels, ijs e.d.

Thema 2018 is: ‘Vakbekwaamheid’

De show vindt plaats in en om de in oude staat teruggebrachte smederij en werkplaats uit de jaren ’50. Het museum bezit veenkoloniale ploegen, eggen en schoffeltuigen. Daarnaast is er een unieke grote IHC McCormick-Deering verzameling uit het Marshall Plan, waaronder Farmall tractoren en zelfbinders, combines, ploegen, maaimachines, stationaire motoren en oude miniaturen. Er is een vaste tentoonstelling over de historie en veenontginningen van Valthermond, streekeigen huishoudelijke gebruiksvoorwerpen en oude foto camera’s.

Gedurende de weekendshow: Het thema ‘Vakbekwaamheid’ staat centraal, m.n. in technische beroepen en opleidingen. Speciaal voor deze gelegenheid worden buiten oude McCormick tractoren opgesteld en zijn wederom draaiende machines te bezichtigen, o.a. de combine van de collectie. Er is een thema- en opleidingenmarkt met diverse attracties en er wordt gesmeed in de smederij. Livemuziek wordt verzorgd door Bert Drenthe (zang).

Locatie Museum: Zuiderdiep 521, 7876 BG Valthermond

De Museum locatie bevindt zich aan het Zuiderdiep ‘Veur in de Mond’ van Valthermond met bruggen (vroeger: ‘badden’), het enige nog open kanaal (‘daip’) in de Drentse Monden, nabij de gerestaureerde sluis, graansilo,
camping het Verlaat, visvijver, Kerk Cultureel Centrum no.11, met verderop het Vervenershuis Cultuur Historische Waarden en het Drents Landschap.

Het Museum is partner van Hondsrug UNESCO Global Geopark en Cittaslow. In de nabije omgeving: Middeleeuws klooster Ter Apel, Wildlands Dierenpark en ATLAS Theater Emmen, STAR spoorlijn Stadskanaal.

www.jandrenthe.nl

www.facebook.com/TractorEnWerktuigenMuseumJanDrenthe

info@jandrenthe.nl

 

Tractor & Werktuigen Museum Jan Drenthe

Copy link
Powered by Social Snap