Werktuigen Blog

Nieuws over machines en gereedschappen

Vernieuwde Jan Veenhuis Chopper-combinatie


De in januari ingevoerde EU Verordening 167/2013 heeft ook directe gevolgen voor de Jan Veenhuis Chopper-combinatie. De wettelijk maximaal toegestane breedte van 2,55 meter vormde een uitdaging voor de R&D afdeling van de kipperfabrikant.

De engineers van Jan Veenhuis hebben een bijzondere zwanenhals-trekboom geconstrueerd om de Seppi Midiforst Drago-machine te integreren als geheel. ‘Dankzij de zwanenhals-trekboom kunnen we korter langs objecten maaien, wat de capaciteit ten goede komt’, zegt Veenhuis.

20 m3 kipbak

De combinatie is voorzien van een 20 m3 kipbak, een gedwongen gestuurde achteras en Seppi Midiforst Drago bosfrees. Door middel van de Seppi Midiforst Drago bosfrees worden vegetaties klein geslagen. Door de roterende kracht van de losse klepels in combinatie met de vaste beitels wordt het product losgeslagen en op de afvoerband geworpen. Die werpt het product vervolgens op de kipbak.

De in januari ingevoerde EU Verordening 167/2013 heeft ook directe gevolgen voor de Jan Veenhuis Chopper-combinatie. De wettelijk maximaal toegestane breedte van 2,55 meter vormde een uitdaging voor de R&D afdeling van de kipperfabrikant.‘De combinatie is geschikt voor het verwerken van fijn materiaal zoals grassen, maar ook houtopslag tot een diameter van 15 cm’, aldus Veenhuis. De chopper-combinatie heeft een werkbreedte van 2,00 meter. De combinatie is gekeurd volgens de EU 167/2013 verordening.

 

Bron: www.bouwmachines.nl

 

Copy link
Powered by Social Snap