Werktuigen Blog

Nieuws over machines en gereedschappen

JCB heeft veiligste stand TKD


JCB heeft een oorkonde gekregen omdat het de veiligste stand op de TKD heeft. Dit is beoordeeld door deskundigen van de Nederlandse Vereniging voor Veiligheidskunde (NVVK).

Gregor Grootjans, productspecialist bij JCB, is erg blij met de oorkonde. ‘Wij vinden veiligheid heel belangrijk’, zegt Grootjans. ‘Wij hebben een aantal bakken waar machines in staan, maar in elke bak draait er altijd maar één tegelijk. Verkopers zouden soms misschien anders willen, maar dat vinden wij echt niet goed.’

 

JCB hamerde intern jarenlang op veiligheid

Grootjans zegt dat JCB ook altijd extra goed op let of er bij de stand voldoende dranghekken staan. Verder staat er bij elke machine een begeleider in een duidelijk herkenbaar oranje hesje. ‘Al jarenlang hebben wij intern gehamerd op veiligheid, daarom is het echt super dat wij nu deze oorkonde krijgen’, aldus Grootjans.

De NVVK is bij het kiezen van de veiligste stand niet over één nacht ijs gegaan. Maar liefst achttien veiligheidsdeskundigen maakten een rondgang over het terrein. Alle exposanten met draaiende machines werden in groepjes van drie beoordeeld. Nadat de gehele groep een top-5 had samengesteld, werden diverse stands een tweede en soms zelfs derde keer bezocht. Uiteindelijk kwam JCB dus als beste uit de bus. Wie tweede of derde was, wordt niet bekendgemaakt.

 

Algehele indruk: de veiligheid op de TKD is goed

De algehele indruk van de veiligheid op de TKD is goed, zegt de NVVK. Op onderdelen zijn op de stands nog wel verbeteringen mogelijk. Afzettingen zijn bijvoorbeeld niet altijd in orde, en soms dragen begeleiders geen hesje.

Op de foto van links naar rechts: NVVK-bestuurslid Saskia van Dijk, Gregor Grootjans van JCB en BMWT-directeur Jan Hommes namens de TKD.

 

Bron: www.bouwmachines.nl

Copy link
Powered by Social Snap