Werktuigen Blog

Nieuws over machines en gereedschappen

Riwal levert eerste 43 meter geheel elektrische hoogwerker


Riwal heeft ’s werelds eerste 43 meter geheel elektrische telescoophoogwerker verkocht aan Steiness Liftcenter ApS in Denemarken. De machine werd onlangs gelanceerd tijdens een klantevent, waar het 50-jarig jubileum van Riwal werd gevierd.

Het technisch expertteam van Riwal, onder leiding van Nico den Ouden, bouwde een dieselaangedreven JLG 1350SJP om naar 100% elektrisch aangedreven. Geconverteerde machines worden toegevoegd aan de verhuurvloot van Riwal. Ze worden verkocht worden aan andere verhuurbedrijven en eindgebruikers. De allereerste machine werd geleverd aan Steiness Liftcenter ApS. Steiness is een Deens verhuurbedrijf gespecialiseerd in hoogwerkers, verreikers en heftrucks. De focus van Steiness ligt op het verhuren aan andere verhuurbedrijven in Denemarken en andere Scandinavische landen.

De JLG 1350SJP biedt 43 meter werkhoogte en 24 meter horizontaal bereik. De machine, met een geluidsniveau van minder dan 70 dBA, heeft een 400 volt geïntegreerde oplader.

100% elektrische hoogwerker voldoet aan groeiende vraag

 

‘Deze telescoophoogwerker is 100% elektrisch aangedreven, wat duidelijk de voorkeur verdient vanwege het lage geluidsniveau, geen vervuiling en lagere operationele kosten. Tegelijkertijd voldoet het aan de groeiende vraag uit de markt naar milieuvriendelijke ‘groene’ machines. De machine zal interessant zijn voor gebruik in stadscentra en in concertzalen. Het kan binnen en buiten op de grote bouwplaatsen worden ingezet, waardoor onze tijdsbesteding toeneemt. Steiness Liftcenter wil voortrekker zijn in de groene innovatie op bouwplaatsen. Door onze sterke relatie met Riwal Denemarken, wilden we als eerste overstappen naar dit speciale exemplaar door deze toe te voegen aan onze verhuurvloot’, zegt Poul Steiness, eigenaar van Steiness Liftcenter.

Volgens Norty Turner, CEO van Riwal, wil zijn bedrijf het pad naar een schone toekomst effenen. ‘De elektrisch JLG 1350SJP is een duurzaam alternatief voor dieselaangedreven machines met behoud van alle functies. We willen de industrie naar de toekomst leiden en innovaties zoals de 43 meter elektrische telescoophoogwerker helpen ons daarmee.’

Bron: www.bouwmachines.nl

Copy link
Powered by Social Snap