Werktuigen Blog

Nieuws over machines en gereedschappen

TVH neemt IPS over


Belgische internationale verhuurder TVH heeft de in het VK gevestigde IPS overgenomen van IAPS, die ook eigenaar is van APS, de distributeur van hoogwerkerapparatuur in het VK.

IPS behaalde vorig jaar een omzet van ongeveer £ 10 miljoen en was de grootste onafhankelijke gespecialiseerde leverancier van onderdelen voor hoogwerkers. IAPS mede-eigenaar en directeur Kevin Shadbolt blijft bij de IPS-business die zijn afzonderlijke identiteit en activiteiten behoudt. Hij verwelkomt de overname, omdat deze “duidelijke kansen en voordelen biedt voor zowel onze klanten als het IPS-team. Onze vergaderingen met het TVH-team zijn zeer constructief en ik kijk uit naar een ambitieuze toekomst samen.”

Dominiek Valcke, CEO van TVH Parts, voegde eraan toe: “We zijn erg trots dat het IPS-team toetreedt tot TVH Parts, en we zijn ervan overtuigd dat we door de overname onze technische expertise en commerciële kennis op het gebied van vervangingsonderdelen voor hoogwerkers aanzienlijk zullen versterken. Als groep kunnen we onze klanten betere technische kennis en ondersteuning bieden, evenals een uitgebreidere productportfolio.”

De deal laat APS achter als zelfstandige distributeur voor verkoop en ondersteuning, die fabrikanten zoals Hinowa, Omme, Niftylift en Genie vertegenwoordigt. Zakenpartner Steve Couling blijft als directeur en mede-eigenaar van de APS-business.

De acquisitie van IPS-onderdelenactiviteiten is niet nieuw voor TVH, het verwierf IPS Frankrijk in 2014 en de Australische activiteiten in 2015. De servicetak van IPS – die bij de fusie van APS en IPS was omgedoopt tot PSR – werd overgenomen door Genie in 2016.

 

bron:www.hoogwerkernieuws.nl

Copy link
Powered by Social Snap