Werktuigen Blog

Nieuws over machines en gereedschappen

Themmen Heftruks, Klaslokalen eruit, spuitcabine en lasruimte erin…


 

 

In september 2017 verhuisde Themmen Heftrucks van Ferwert naar een nieuwe locatie aan de Jupiterweg 21 in Leeuwarden. Eigenaar Mark Themmen heeft nog geen seconde spijt van de overgang naar het nieuwe pand. Themmen: “Er rijdt zoveel verkeer langs hier. Daaraan zie je dat de locatie centraler ligt en beter bereikbaar is. In Ferwert hadden we 600 m² ruimte, nu in Leeuwarden 2800 m² en zo’n 100 heftrucks op voorraad.”

 

Mark Themmen en techniek. Dat bleek al vroeg een goede combinatie. “Mijn vader had een akkerbouwbedrijf, dus er waren altijd wel machines om aan te sleutelen”, zegt Themmen. “Dat heeft me van jongs af aan getrokken. Ik ben afgestudeerd aan de Hogere Landbouwschool, want het was de bedoeling dat ik door zou in het bedrijf van mijn vader. Maar ik voelde me niet thuis in het boerenbedrijf. Ik had al bij een autogarage gewerkt en wist dat mijn hart lag bij de techniek. Op een gegeven moment heb ik een aantal oude heftrucks gekocht, opgeknapt en doorverkocht. Zo ben ik er in gerold en in 1996 voor mezelf begonnen.”

 
 
Grootste Linde dealer van het noorden

Themmen Heftrucks verkoopt, verhuurt, onderhoud en repareert heftrucks, hoogwerkers en aanverwante apparatuur en onderdelen.
Verhuizing en uitbreiding Eind 2017 verhuisde Themmen met zijn bedrijf van Ferwert naar Leeuwarden. “De locatie in Ferwert was te klein geworden”, aldus Themmen. “Het personeel had te weinig ruimte. Nu zitten we in een prachtig nieuw pand op De Hemrik. Het was een voormalig schoolgebouw, dus we moesten heel wat verbouwen. Klaslokalen eruit, een spuitcabine, werkplaats en lasruimte er weer in. Het gaat tot nu toe goed op de nieuwe plek. We zoeken dan ook nog twee nieuwe mensen die ons team van zeven kunnen komen versterken.”
Waar de auto-industrie de fossiele brandstoffen maar
Dit doen ze voor het complete MKB. Themmen: “Of het nu gaat om een schildersbedrijf, glaszetter of scooterhandelaar. Hun handel wordt in veel gevallen aangeleverd op pallets, dus overal maakt een heftruck het werk een stuk gemakkelijker.” Themmen handelt uitsluitend in het merk Linde. “Linde biedt topkwaliteit. Klanten weten wat ze krijgen, zijn altijd tevreden over het materiaal.”

Themmen was nog maar enkele jaren bezig toen hij al een aanzienlijk markt- aandeel had opgebouwd in Noord-Friesland. Zijn broer Michel stapte in 1999 in het bedrijf en opende niet veel later een vestiging in het Groningse Kommerzijl. Themmen: “Zo kunnen we mooi samen het noorden van Nederland bedienen. Samen zijn we de grootste Linde-handelaar in het gebied.”

Verhuizing en uitbreiding

Eind 2017 verhuisde Themmen met zijn bedrijf van Ferwert naar Leeuwarden. “De locatie in Ferwert was te klein geworden”, aldus Themmen. “Het personeel had te weinig ruimte. Nu zitten we in een prachtig nieuw pand op De Hemrik. Het was een voormalig schoolgebouw, dus we moesten heel wat verbouwen. Klaslokalen eruit, een spuitcabine, werkplaats en lasruimte er weer in. Het gaat tot nu toe goed op de nieuwe plek. We zoeken dan ook nog twee nieuwe mensen die ons team van zeven kunnen komen versterken.”

Waar de auto-industrie de fossiele brandstoffen maar moeilijk van zich af lijkt te kunnen schudden, zijn ze in de heftruckbouw al lichtjaren verder. Themmen: “Die weg is zo’n 25 jaar geleden al ingezet. Elektrische machines werken veel fijner, maken geen lawaai, hebben geen uitstoot van schadelijke uitlaatgassen en zorgen vooral voor een veel minder stoffige werkomgeving. Zelfs de grootste petrolheads zijn na een demonstratie over- tuigd van de voordelen van elektrische heftrucks. We werken bij Themmen Heftrucks met een leuke en goede club mensen. Klanten komen hier graag, ze waarderen de persoonlijke benadering. Ik ben er dan ook trots op om te zeggen dat we nog nooit een klant hebben verloren.”

 

Copy link
Powered by Social Snap