Werktuigen Blog

Nieuws over machines en gereedschappen

Rototilt lanceert met QuickChange eigen volautomatische snelwissel


Rototilt Quick Change is een volledig automatisch snelwisselsysteem voor tiltrotators, machine snelwissels en uitrustingsstukken die aanzienlijk hogere prestaties, veiligheid en duurzaamheid bieden dan de bestaande oplossingen op de markt. Het is een verbetering van de succesvolle technologie van Rototilt voor snelwisselsystemen bij machines en uitrustingsstukken. 

“Omdat we de productontwikkeling voor het gehele systeem in eigen beheer hebben opgepakt, kunnen we de technologie op een compleet andere manier dan voorheen verbeteren, en dat heeft al geleid tot verschillende octrooiaanvragen. QuickChange is ons grootste R&D-project ooit en opent volledig nieuwe mogelijkheden voor graafmachine machinisten en onze partners, maar ook voor ons als bedrijf”, vertelt productmanager Sven-Roger Ekström van Rototilt.

“Wij zijn dit project gestart vanwege de grote vraag vanuit klanten naar een totaaloplossing van ons, waarbij wij de volledige productverantwoordelijkheid dragen. Dit is ook een ontwikkeling op het gebied van veiligheid, aangzien de bekroonde veiligheidsvergrendeling SecureLock standaard is geïntegreerd in QuickChange.”

Het volledig automatische snelwisselsysteem betekent volgens Ekström een enorme efficiëntieverhoging, doordat de machinist niet uit de cabine van de graafmachine hoeft te komen om hydraulische uitrustingsstukken te wisselen. Tegelijkertijd verhoogt het de veiligheid aanzienlijk. Er hoeft niemand in de buurt van de machine te komen om een uitrustingsstuk te wisselen of zich zorgen te maken over bewegende of vallende uitrustingsstukken. 

Groter oliedebiet 

Het geheel nieuwe ontwerp maakt een indrukwekkend oliedebiet mogelijk: tot 50% hoger dan concurrerende oplossingen. “Dat is het voordeel wanneer je iets vanaf de basis opbouwt. Wij vonden het niet voldoende om onderdelen van een bestaand systeem te proberen te verbeteren. We hebben daarentegen gekozen voor een volstrekt compromisloze weg voorwaarts”, zegt Niklas Bjuhr, Vice President R&D bij Rototilt. 

“Efficiëntie en veiligheid moeten hand in hand gaan. Met Rototilt QuickChange krijgen 

machinisten dit nu beide, ongeacht waar ze mee werken en ongeacht de uitvoering van de graafmachine”, aldus Sven-Roger Ekström. Opvallend is tevens de levensduur van deze innovatie. Uitgebreide tests tonen aan dat de hydraulica van QuickChange een aanzienlijk langer meegaat dan andere oplossingen op de markt.

“Ik moest de cijfers wel twee of drie keer controleren, het was bijna te mooi om waar te zijn. Maar onze R&D-afdeling heeft zich hier opnieuw overtroffen, en dat is een van de redenen waarom toonaangevende machinefabrikanten nu interesse tonen in ons volledig automatische snelwisselsysteem”, meldt Per Väppling, Vice President Marketing & Sales bij Rototilt trots.

Het R&D-project is om twee redenen omgeven geweest door veel geheimzinnigheid. “We hadden aan de ene kant uitzonderlijk hoge ambities en wilden niet met iets naar buiten komen voordat we 100% zeker wisten dat deze nieuwe generatie volledig automatische snelwisselsystemen écht zou doen wat we beloven. En aan de andere kant willen we voldoen aan de wensen van klanten met een snelle levering na de introductie.” Rototilt QuickChange zal daarom vanaf april 2020 leverbaar zijn.   

www.rototilt.com | www.eurosteel.nl

Bron: www.bouwmaterieel-benelux.nl

Copy link
Powered by Social Snap