Werktuigen Blog

Nieuws over machines en gereedschappen

De beste lasersystemen


Voor het lasergraveren, lasersnijden en markeren van verschillende materialen kunt u gebruikmaken van een lasermachine. Trotec biedt eersteklas lasersystemen met één doel: u winstgevender maken. Met deze oplossingen kunt u uw productiviteit vergroten en de aangeboden diensten uitbreiden.

Hoe werkt een laser?

LASER is een acroniem en staat voor “Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation.” In eenvoudiger woorden: lichtdeeltjes die zijn opgeladen met stroom zenden energie uit in de vorm van licht. Dit licht wordt gebundeld in een straal. Zo wordt de laserstraal van bijvoorbeeld een lasersnijmachine gevormd.

Gebruiksklare oplossingen

Snijden

Trotec lasersystemen lasersnijden, lasergraveren en markeren vele soorten materialen. Voor elke toepassing vindt u een geschikt model. De SP serie lasersnijmachine, is de juiste keuze voor grootformaat materialen lasersnijden. De efficiënte flatbed lasersnijder is ideaal voor veeleisende snijtoepassingen in kunststof, hout, textiel en nog veel meer.

Gravurmaterialien: Acrylplatten & Metalle für Beschilderungen | Trotec

Graveren

Voor het graveren van producten bent u bij de Speedy serie aan het juiste adres. De Speedy serie is de perfecte keuze voor zowel instappers als professionele graveurs. Door de vele opties is de software geschikt voor zowel beginners als professionals. De Speedy lasergraveermachine is  tevens de snelste lasergraveermachine op de markt. Met een graveersnelheid van 4,3 m/s en versnelling van 5 g en een laservermogen van maximaal 120 Wattkunt u taken tot acht keer sneller uitvoeren dan vergelijkbare laserapparaten op de markt.

Hoe werkt lasergraveren? | FAQ Trotec Laser

Markeren

Voor het lasermarkeren van materialen heeft Trotec de lasermarkeerders uit de SpeedMarker serie. Het gebruik van de lasermarkeersystemen van de SpeedMarker serie leidt tot een enorme productiviteit, ondersteunt automatiseringsprocessen en inspireert door de eenvoudige bediening, zowel bij het voorbereiden van gegevens als in het dagelijkse werk. Door dynamische gegevens en de eindeloze mogelijkheden met AdvancedScripting® te markeren, is de SpeedMarker serie de perfecte keuze voor fabrikanten van machines, makers van gereedschap, graveurs en jobshoppers. Zowel afzonderlijke componenten als grote batches worden gemarkeerd met een laserveligheidsklasse 2 voor volledige traceerbaarheid en merkcommunicatie of met functionele markeringen. Dit bespaart tijd en verlaagt uw kosten per stuk en uw bedrijfskosten.

Advies nodig?

Bent u op zoek naar een hoogwaardig lasersysteem? Kijk dan eens bij Trotec Laser op de website. Zij helpen u graag bij het vinden van de juiste oplossing voor uw bedrijf!

Copy link
Powered by Social Snap