Werktuigen Blog

Nieuws over machines en gereedschappen

Doosan DX180 en DX300 slepen prestigieuze prijzen in de wacht


Doosan Infracore Europe kondigt met trots aan dat haar rupsgraafmachines in de prijzen zijn gevallen! Voor het derde opeenvolgende jaar heeft de Doosan DX300LC-5 de LCO Award voor Lowest Cost of Ownership gewonnen. De DX180LC-5 is aan de haal gegaan met de HRV Award, wat staat voor Highest Retained Value. Beide prijzen worden uitgereikt door EquipmentWatch.

EquipmentWatch is wereldleider in het leveren van data, software en insights voor zwaardere bouwmachines. Op basis van zelf verzamelde gegevens onderscheiden zij verschillen in onderhoudskosten van zowel compact als groter materieel. In de LCO Awards kijkt EquipmentWatch bij de genomineerden naar de laagste onderhoudskosten over een periode van 5 jaar. Bij de HRV Award kijkt EquipmentWatch naar de machines die het hoogste verwachte percentage van hun oorspronkelijke waarde behouden, eveneens binnen een periode van 5 jaar.

Waar voor je geld

Gilles Bendaoud, Vice President Sales & Marketing bij Doosan Infracore Europe, vertelt over de prijs: “Totale onderhoudskosten en het behoud van machinewaarde zijn waarschijnlijk de belangrijkste aspecten waar gebruikers rekening mee houden bij het kopen van nieuw materieel.  De prijzen die de DX180LC-5 en de DX300LC-5 in de wacht slepen laten zien waarom onze modellen altijd hooggewaardeerd worden voor geweldige prestaties. Je krijgt letterlijk waar voor je geld. Het toont nog maar eens aan waarom we een van ’s werelds beste materieelfabrikanten zijn.”

De DX180LC-5 wordt aangedreven door de Perkins 1204F dieselmotor, die 98 kW vermogen levert bij 2.000 t/min. In de DX300LC-5 doet de Doosan DL08 6-cilinder het werk, met een vermogen van 202 kW bij 1.800 t/min. Net als alle andere Doosan rupsgraafmachines, hebben ook de DX180LC-5 en DX300LC-5 innovatieve en exclusieve functies die tot een sterke vermindering van het brandstofverbruik leiden. Denk gemiddeld aan 10% in vergelijking tot machines van de vorige generatie.

Een van deze exclusieve functies is ‘Trip Meter Setting’, waarmee machinisten het verbruik dagelijks (of gedurende een gewenste periode) via het beeldscherm kunnen controleren. De start/stop-functie zorgt daarbij automatisch voor het uitschakelen van de motor, na een vooraf ingestelde tijd of wanneer de machine een bepaalde tijd stationair heeft gedraaid (3 tot 60 minuten, in te stellen door de machinist). Dit draagt ook bij aan brandstofbesparing. Doosan heeft hier een speciaal systeem voor ontwikkeld: SPC (Smart Power Control). Dit systeem optimaliseert de balans tussen het pompvermogen en de dieselmotor.

Lage onderhoudskosten

Om de duurzaamheid verder te maximaliseren en het geluid te verminderen, zijn alle Doosan LC-5 graafmachines uitgerust met EM-bussen (Enhanced Macro-surface), die ook veel effectiever zijn dan gewone bussen wanneer deze worden ingevet. Luchtvoorreinigers zijn standaard gemonteerd om stof, vuil, insecten, regen en sneeuw uit de luchtinlaat te blazen. Zo wordt schonere lucht naar de motorluchtfilter gestuurd. Dit verlengt de onderhoudsintervallen voor luchtreinigers, wat de uptime en productiviteit verbetert.

Ook het interieurluchtfilter van de cabine heeft bescherming gekregen en de airconditioningfilters in de cabine zijn opnieuw ontworpen, zodat deze eenvoudig zijn te vervangen. De oliebad (9,5 l) voorreiniger wordt aanbevolen voor stoffige omgevingen (zoals recycling-, sloop- of steengroevetoepassingen) en is optioneel verkrijgbaar om stof uit de luchtinlaat te verwijderen. Dit verlengt de onderhoudsintervallen van de luchtreiniger aanzienlijk.

Om permanente motorschade te voorkomen, is er een akoestisch alarm toegevoegd. Dit geeft de machinist de melding: ‘water in brandstof’. Als de machinist het signaal na verschillende waarschuwingen negeert, worden de motor en pomp automatisch gereduceerd. Om het voor machinisten gemakkelijker te maken om het belang van waarschuwingen te begrijpen en om de juiste waarschuwingscodes te communiceren, verschijnen er pop-up menu’s in het display. Deze bevatten gedetailleerde informatie, zodat de waarschuwingen eenvoudiger te herkennen zijn.

DoosanConnect

Net als alle Doosan graafmachines vanaf 14 ton zijn de DX180LC-5 en DX300LC-5 standaard uitgerust met het ultramoderne draadloze vlootbewakingssysteem DoosanConnect. Dit systeem biedt een online oplossing voor wagenparkbeheer. DoosanConnect helpt om de machineprestaties te bewaken, zorgt voor beveiliging van machines en bevordert preventief onderhoud.

eu.doosanequipment.com

bron:www.bouwmaterieel-benelux.nl

Copy link
Powered by Social Snap