Werktuigen Blog

Nieuws over machines en gereedschappen

Vloer leggen eenvoudig maken met het juiste gereedschap


Zelf een nieuwe vloer leggen? Weet waar je aan begint. Juist de vloer is voor veel doe-het-zelvers een behoorlijke uitdaging. Als dit niet je dagelijkse werk is, kan het gemakkelijk mis gaan. Je moet er de tijd voor nemen en zorgvuldig werken. Bovendien is het fysiek ook vaak een hele klus, omdat je voortdurend in gebukte houding moet werken. Maar met het juiste gereedschap en een gezonde dosis doorzettingsvermogen kom je er wel.

Zo wordt je vloer perfect gelegd

Het is belangrijk dat je rekening houdt met elke detail. Immers, je wilt voorkomen dat je straks niet tevreden bent over het eindresultaat. Anders gezegd, je hebt maar één kans om het goed te doen. En dat begint al bij het egaliseren van de vloer. Een goed eindresultaat is pas te realiseren als de vloer mooi egaal is. Je gebruikt hiervoor een zelfnivellerende egalisatiemortel. Een speciekuip en mortelmixer heb je dan sowieso nodig. Om het uitvloeien te versnellen, kun je een lijmkam gebruiken.

Dit heb je nodig bij het leggen van hout of laminaat

Uit het enorme aanbod bij Issa Vloeren blijkt wel hoe enorm groot de mogelijkheden op het gebied van vloeren zijn. De een nog mooier dan de ander. Met name houten vloeren zijn helemaal hot, maar ook de laminaatvloer wordt nog steeds volop verkocht. Het leggen van dergelijke vloeren zou je een relatief eenvoudige klus kunnen noemen. Maar als je niet zorgvuldig werkt, kan het eindresultaat behoorlijk tegenvallen. Besteed dus voldoende aandacht aan het passen en meten. Met een speciale spanband zet je druk op de vloer. Voor het op maat maken van de delen gebruik je een zaag of, bij laminaat, een professionele laminaatknipper. Moet er in bochten of hoeken gezaagd worden, neem dan de decoupeerzaag ter hand. Draai daarbij de plank om, hiermee voorkom je dat de toplaag beschadigd kan raken. Vergeet ook niet een timmermanspotlood klaar te leggen!

Zo leg je de perfecte tegelvloer

Kies je liever voor plavuizen? Dan heb je een totaal andere uitrusting nodig. De mixer (die je eerder nodig had bij het egaliseren) gebruik je nu om de tegellijm aan te maken. Verder een tegeltang, rubberen hamer, waterpas en spons, maar vergeet ook de tegelkruisjes niet, om tussen de tegels te plaatsen voor de juiste voegbreedte. Door een koord te spannen zorg je ervoor dat alles in een rechte lijn komt te liggen.

Copy link
Powered by Social Snap