JCB lanceert nieuwe versie LiveLink

JCB lanceert nieuwe versie LiveLink

JCB lanceert een gloednieuwe versie van zijn LiveLink-telematicasysteem waarmee gemotoriseerde wagenparkbeheerders al hun installaties en apparatuur met één netwerk kunnen besturen.

JCB LiveLink is het eigen telematicasysteem van JCB en wordt wereldwijd gebruikt op meer dan 160.000 JCB-machines en biedt meer dan 70.000 logins per maand. Nu zijn dezelfde voordelen voor machinebewaking op afstand beschikbaar voor klanten die ook niet-JCB-apparatuur gebruiken. Met het nieuwe JCB LiveLink Control Tower-systeem kunnen vlooteigenaren naadloos vlootgegevens importeren van elk telematicasysteem dat voldoet aan de Telematicanorm V1.2 van de Association of Equipment Management Professionals (AEMP).

Alle machine-informatie – JCB of concurrerende apparatuur – kan vervolgens worden weergegeven en geïnterpreteerd in een beveiligd, intuïtief webportaal of geïntegreerd in het eigen IT-systeem van de gebruiker. JCB zal ook verschillende Developer Toolkit-services leveren om te helpen bij het integreren van machinegegevens in bestaande systemen en verhuur- of fleetmanagementsoftware.

Gemengde wagenparken

De Managing Director Parts and Service van JCB, Ian Sayers, zei: “Veel klanten runnen gemengde wagenparken en de meeste fabrikanten bieden nu een vorm van telematicaondersteuning. Dit betekent dat wagenparkbeheerders te maken kunnen krijgen met een scala aan complexe gegevens, vaak in verschillende formaten. Dit betekent altijd dat u moet inloggen en verschillende incompatibele systemen moet bekijken om een ​​uitgebreid overzicht te krijgen van de prestaties, locaties en servicevereisten van de hele vloot. De nieuwe JCB Control Tower elimineert dit probleem door informatie uit een complete vloot te consolideren op één specifiek systeem. Hierdoor kunnen degenen die verantwoordelijk zijn voor het wagenparkbeheer gegevens uit meerdere bronnen interpreteren, waardoor een beter onderbouwde, effectievere en snellere besluitvorming mogelijk is. ”

Het LiveLink-telematicamotbeheersysteem van JCB is standaard op alle zware en middelgrote JCB-machines en is nu geschikt voor 90% van de JCB-machines die in Europa worden verkocht. De nieuwste functies zijn onder meer:

– Controle van brandstofverbruik
– Gegevens bedrijfsmodus
– Gepland onderhoud en preventie van defecten
– Real-time locatie-rapportage

Verhoogde brandstofbesparing

LiveLink biedt fleetmanagers tot op de minuut brandstofverbruiksgegevens, inclusief het feitelijke brandstofverbruik en het niveau van de brandstoftank. Het systeem biedt de klant ook de gegevens over de bedrijfsmodus en de leeglooptijd, zodat de beheerder kan zien hoe de apparatuur ter plaatse wordt gebruikt en om bestuurders manieren te tonen waarop de apparatuur efficiënter kan worden gebruikt.

Verbeterd preventief onderhoud

Waarschuwingen voor de machine, zoals water in de brandstoftank, kunnen zowel naar de klant als naar een plaatselijke JCB-dealer worden gestuurd, waar ze kunnen worden gecontroleerd en gebruikt om aan te geven of onderhoud of een wijziging van de werking ter plekke nodig is. Dit biedt de klant meer controle over de vloot, maar zorgt er ook voor dat de dealer een proactieve service aan de klant levert, waardoor de machine minder tijd nodig heeft om schade aan de machine te voorkomen.

Wagenparkbeheerders kunnen ook samenwerken met dealers om regelmatig onderhoud en service te plannen op basis van hun werking, ervoor te zorgen dat alle benodigde filters en vloeistoffen beschikbaar zijn en dat geplande stilstand geen nadelige invloed heeft op het werk dat op locatie wordt uitgevoerd. Klanten hebben op elk gewenst moment toegang tot de informatie over hun machines via een webportal, waar ze regelmatige dagelijkse of wekelijkse rapporten kunnen organiseren die kunnen worden geïntegreerd in vele gangbare softwarepakketten voor wagenparkbeheer.

Locatie volgen en Geofencing

Het constant bijgewerkte locatiesysteem van LiveLink kan de klant waarschuwen voor ongeoorloofde verplaatsing van de machine, diefstal voorkomen en verhuurbedrijven waarschuwen voor voortgezet gebruik van apparatuur die off-hire is geweest. Het hebben van JCB LiveLink op een machine kan ook leiden tot lagere verzekeringspremies.