Automatisch snelwisselsysteem de nieuwe standaard bij Engcon

Automatisch snelwisselsysteem de nieuwe standaard bij Engcon

Per 1 mei zijn alle Engcon snelwissels voortaan standaard met het volautomatische bevestigingssysteem EC-Oil gratis inbegrepen.

EC-Oil zorgt voor het automatisch aansluiten van hydrauliek, elektronica en centrale smering bij het vastmaken van een uitrustingsstuk. Hierdoor is het niet meer nodig om uit de cabine te stappen om aan koppelingen en slangen te draaien. “Een kleine stap voor Engcon, maar een enorme stap voor de graafsector”, weet Stig Engström, eigenaar en oprichter van Engcon. Dit Zweedse merk is de enige fabrikant van tiltrotators ter wereld die een compleet systeem als standaard aanbiedt. “Draaikantelstukken met dubbele snelwissels en hydraulische werktuigbevestiging worden steeds populairder op de materieelmarkt. Voor ons is het dus een logische stap om die twee producten samen aan te bieden als standaard product. Het is een innovatieve stap voor Engcon en een grote sprong voor de graafsector.”

Het aanbod geldt voor Engcon draaikantelstukken met een QS60 bovenstuk en het DC2-besturingssysteem. EC-Oil als standaard op de QS45 en QS70 systemen wordt in de loop van dit jaar geïntroduceerd. Met een automatische snelwissel van Engcon kan iedereen snel en gemakkelijk hydraulische, elektrische en centraal gesmeerde aansluitingen koppelen aan een graafarm met tiltrotator, zonder hiervoor de cabine te hoeven verlaten. EC-Oil zorgt voor optimale toegankelijkheid, eenvoudige installatie en betrouwbaar contact met elektronica en hydrauliek. “Profiteer optimaal van de kracht en stabiliteit van de machine en gebruik de flexibiliteit van het draaikantelstuk wanneer die nodig is. Met EC-Oil hoeft men niet langer te kiezen”, legt Engström uit. “Engcon levert een EC-Oil-blok met twee hydraulische aansluitingen, een aansluiting voor centrale smering én een stroomdoorvoer. Kortom, alles wat nodig is voor de aankoppeling van een tiltrotator. Omdat wij alles zelf maken, volstaat één fabrikant en dus ook één contactpersoon voor een complete oplossing.”

www.engcon.com | www.verachtert.nl

Automatisch snelwisselsysteem de nieuwe standaard bij Engcon

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

bron:www.bouwmaterieel-benelux.nl