Anema levert Doosan DX300LC-5 SLR met verstelbare cabine

Anema Arum heeft de laatste maanden diverse nieuwe Doosans afgeleverd. Hieronder was een DX300LC-5 SLR met een verstelbare cabine. Deze machine ging naar Pikkert Grondwerken in Groningen.

De 33-tons DX300LC-5 heeft een 6-cilinder commonrail dieselmotor met een vermogen van 202 kW die voldoet aan de Tier IV-eisen. De rupsgraafmachine heeft AdBlue, een DPF-roetfilter is niet nodig. Pikkert Grondwerken is gespecialiseerd in het leveren van allerlei soorten zand, grond en grind.

DX340LC-5 met driedelige giek

Afezo Aannemingsmaatschappij, gespecialiseerd in binnenstedelijk rioleringswerk, kocht bij Anema een Doosan DX340LC-5 met een driedelige giek. De 36-tons graver heeft rupsplaten van 90 cm en een hydraulische snelwissel CW45-breed, inclusief lasthaak.

Twee kranen in één koop

Jan de Vries in Hallum kocht in één keer twee bandenkranen bij Anema. Het bedrijf maakte eerst tijdelijk gebruik van een demo-machine. Op het moment dat de nieuwe klaar was, besloot Jan de Vries om beide machines aan te schaffen. Het gaat om Doosans van het type DX140W.

Aan Stoop Infra leverde Anema een DX255LC-5 rupsgraver. De monogiek en steel werden verlengd om een bereik van 12,5 in plaats van 10,5 meter te kunnen halen. De machine werd ingeruild voor een DX255LC-3. Van deze kraan werden onder meer overgezet de 3D-gps-Trimble voorbereiding en de hoogtebegrenzer.

Compleet uitgeruste machine naar loonbedrijf Frankena

Loonbedrijf Frankena kocht een mobiele kraan bij Anema, een DX140W-5. Anema spreekt van een ‘helemaal compleet uitgeruste’ machine. Frankena had al een rupskraan van Doosan, een DX235LC-5.

 

Bron:www.bouwmachines.nl