Iveco lanceert vol trots de nieuwe ‘zware’ transporttruck S-Way.

Iveco lanceert de nieuwe S-Way, een 100% verbonden langeafstandsvrachtwagen waarbij de chauffeur centraal staat. De ‘S’ is het eerste voertuig binnen het nieuwe ‘Way’ zware gamma van de Italiaanse fabrikant, ontwikkeld om een compleet pakket aan functies en services te leveren die op de chauffeur zijn gericht, op duurzaamheid en op een geavanceerd niveau van connectiviteit.

Tijdens een groots evenement in de Spaanse hoofdstad Madrid, waarbij gerenommeerde multinationals als Amazon, Microsoft en Shell aanwezig waren, werd de S-Way begin juli voor het eerst gepresenteerd. Hubertus Mühlhäuser, CEO van CNH Industrial, zei daarbij: “Binnen CNH Industrial maakt Iveco deel uit van iets groters en gebruikt het de synergiën binnen het grote geheel. Dit nieuwe Heavy Duty vlaggenschip is niet alleen een prestatie voor het merk Iveco, maar het is ook een belangrijke mijlpaal voor CNH Industrial.”

Met de lancering introduceert het merk zijn nieuwe Iveco Way heavy-range, een sterke verschuiving naar het bieden van een geïntegreerde transportoplossing aan klanten, economisch en ecologisch duurzaam, waarbij de diensten rond het product belangrijker worden dan het product zelf. In zijn toespraak verklaarde Gerrit Marx, President Commercial en Specialty Vehicles, hierover: “We willen voor zowel onze leveranciers als klanten de OEM zijn op truckgebied waar het gemakkelijkst mee te werken en mee te innoveren is. Tegelijkertijd stemmen we onze voertuigen af op het leven van de chauffeur, hetgeen vandaag meer is dan alleen maar de route die hij aflegt. Duurzaamheid heeft ook te maken met onze verantwoordelijkheid om deze baan, die cruciaal is voor onze samenleving, aantrekkelijker en leuker te maken. Die verder gaat dan alleen wat leer- en houtaccenten toe te passen.”

Iveco levert de nieuwe S-Way in verschillende uitvoeringen.

Compleet pakket

De IVECO S-WAY voert alle vooruitgangen van de vorige generaties door en voegt een nieuwe cabine toe die volledig is aangepast aan de behoeften van de chauffeur en eigenaar. In het licht van de hevige concurrentie hebben logistieke operators een wagenpark nodig van topniveau met betrekking tot inzetbaarheidsduur, efficiëntie en productiviteit. De nieuwe Iveco S-Way voldoet perfect aan deze vereisten en biedt een compleet pakket aan functies en services, ontwikkeld met aandacht voor de bestuurder, duurzaamheid en een nieuw niveau van connectiviteit gericht op het verlagen van de Total Cost of Ownership. Het is meer dan een product; het biedt een bedrijfsmodel dat de hele levenscyclus van het voertuig raakt en helpt de klanten van Iveco om aan de eisen van hún klanten te voldoen.

Het op de chauffeur gerichte ontwerp van de geheel nieuwe cabine biedt eersteklas omstandigheden om optimaal te kunnen werken of rusten, met een ruime omgeving, uitstekende ergonomie voor het rijden en goed geplande indeling die functionaliteit combineert met comfort. Het ontwerp is eveneens gericht op de veiligheid van de bestuurder, die onder alle omstandigheden veel beter zicht rondom het voertuig heeft. Bij het opnieuw ontwerpen van de cabine vanaf de grond heeft Iveco alle kansen benut om kostenbesparingen en productiviteitswinst te realiseren met het oog op de winstgevendheid van de eigenaar. Het ontwerp optimaliseert de aerodynamische prestaties, waardoor het uitstekende verbruikscijfers van de truck met nog eens 4% worden verbeterd. Ook dragen duidelijke ontwerpkenmerken bij aan lagere Total Cost of Ownership, zoals een meerdelige bumper die de reparatiekosten dramatisch verlaagt, doordat alleen het getroffen onderdeel vervangen hoeft te worden in geval van schade.

De nieuwe, geavanceerde Connectivity Box in de S-Way is een krachtig instrument waarmee connectiviteit mogelijk wordt gemaakt en is een echte gamechanger. Het verzamelt, verwerkt en wisselt gegevens in real-time uit. Het werkt op een serviceplatform en is ontwikkeld samen met Microsoft, dat veilige gegevensopslag en -beheer en vele diensten met toegevoegde waarde biedt. Eigenaren en chauffeurs zijn constant verbonden met het voertuig op hun pc, tablet of smartphone via de gebruiksvriendelijke MyIveco-portal. De Way-range maakt gebruik van connectiviteit om het leven van de chauffeur aan boord te verbeteren en biedt een superieure rijervaring met geavanceerde hulp van de chauffeur en rijstijlkenmerken in combinatie met services die zijn ontwikkeld om hen moeiteloos en efficiënt te laten werken, toegankelijk via de EasyWay-app.

Meer winstgevend

De geavanceerde connectiviteit van de Iveco S-Way is ook ontwikkeld om logistieke operators te helpen de winstgevendheid van hun bedrijf te verhogen door de uptime van het voertuig te maximaliseren, een consistente en voorspellende service te bieden met MyIveco Way Solutions en lage Total Cost of Ownership te leveren. Het ontgrendelt tevens een nieuw aanbod van premium gepersonaliseerde services, waaronder professioneel brandstofadvies, fleet management en onderhoud, om de prestaties en efficiëntie van het wagenpark te optimaliseren. De nieuwe Iveco bouwt voort op de uitstekende duurzame prestaties van de zware lijn van het merk en zorgt voor een verdere vermindering van PM-, NOx- en CO2-emissies. Trouw aan zijn erfgoed combineert het lage TCO met lage emissies. Dit wordt bereikt dankzij het exclusieve nabehandelingssysteem Hi-SCR en de uitzonderlijke brandstofefficiëntie als gevolg van geavanceerde motortechnologie met Hi-Tronix transmissie en diverse brandstofbesparende oplossingen zoals de Smart-EGR.

Met de S-Way zet Iveco naar eigen zeggen nieuwe maatstaven op het gebied van prestaties, gebruikskosten, comfort en connectiviteit.

Voor logistieke operators die een ‘groen’ wagenpark willen runnen blijft de Iveco S-Way Natural Power de enige LNG-truck met 460 pk motorvermogen die een bereik heeft van maximaal 1.600 km voor langeafstandsmissies. Met dit voertuig zullen ze profiteren van alle voordelen van aardgas, het enige onmiddellijk beschikbare emissiearme alternatief voor diesel in het zware segment. De S-Way NP heeft een deeltjesemissie-uitstoot die 99% lager is dan diesel. Hij stoot daarnaast 90% minder NO2 uit en met biomethaan is de emissie van CO2 95% lager. De Way-modelserie is het resultaat van een productinnovatiecyclus waarin Iveco S-Way’s voorganger werd geïntroduceerd met een verbeterde brandstofefficiëntie van 11%, de eerste echte langeafstandsoplossing op aardgas in de industrie en de X-Way familie voor lichte off-road missies. Het gaat in op de belangrijkste trends binnen de transportsector: vervagen van de lijnen tussen het voertuig en de diensten eromheen, geavanceerde connectiviteit, noodzaak om hoogopgeleide professionele chauffeurs aan te trekken of te behouden en steeds strengere eisen op het gebied van duurzaamheid.

 

bron:www.boumaterieel-benelux.nl