Je machines beveiligen: 5 tips

Kostbare spullen moet je goed beschermen. Misschien hecht je emotionele waarde of juist materiële waarde aan jouw items. Machines zijn bijvoorbeeld erg prijzig en deze wil je dan ook goed beschermen. In deze blog lees je daarom 5 tips om jouw spullen te beveiligen.

 

#1. Uit het zicht

Het klinkt erg logisch, maar zorg dat de waardevolle spullen uit het zicht zijn. Zorg daarom dat er altijd raambekleding is voor de ramen. Wil je het liefst wel daglicht hebben, maar ook iets voor de ramen? Zorg dan voor witte gordijnen die genoeg licht doorlaten. Op die manier kun je vanaf buiten niet goed naar binnen kijken en heb je wel genoeg licht in huis. Zorg er daarom alsnog voor dat als je gaat slapen je alle waardevolle spullen meeneemt naar boven.

 

#2. Maak het niet te makkelijk

Om inbrekers zo min mogelijk de kans te geven om in te breken kun je het beste ladders, trappen, containers en grote meubels uit de tuin halen (wanneer je voor een lange periode weg gaat zijn). Inbrekers kijken namelijk eerst vaak of het ‘makkelijk’ binnenkomen is en zoeken uiteraard naar de woning waar dus spullen staan waar je makkelijk op kan klimmen. Maak het ze dus niet te makkelijk!

 

#3. Lampen aan

Zorg er altijd voor dat wanneer je weg bent er lampen aan zijn. Wanneer je nu een weekendje weggaat, een maand of ook wanneer je even de hond gaat uitlaten. Op die manier geef je de indruk dat er altijd iemand thuis is, waardoor inbrekers niet snel jouw huis uitkiezen.

 

 

 

 

#4. Een slotenmaker

Wanneer er toch is ingebroken dan is het belangrijk gelijk actie te ondernemen. Is jouw slot geforceerd? Neem dat zo snel mogelijk contact op met een erkende slotenmaker. Zij gaan direct aan de slag met jouw slot en kunnen deze openmaken en vervangen. Bij Slotenmaker Rotterdam kun je 24/7 terecht en zij staan ook altijd klaar voor al jouw vragen. Wil jij iets weten? Direct hulp bij jouw slot? Of advies op maat? Neem dan eens een kijkje op de website! Daar vind je nog meer handige informatie.

 

#5. Maak foto’s

Maak voordat je op vakantie of even weg bent foto’s van alle waardevolle spullen in huis! Stel je voor er wordt toch ingebroken weet je zeker dat je er goede foto’s van hebt. Dit is echter ook het bewijs dat je het hebt gehad en dat er is ingebroken.

 

 

Hopelijk heb jij iets aan deze tips gehad!

 

Lampen op Werktuigen kunt u hier vinden.