Cat 326 staat als Nederlandse primeur op Infra Relatiedagen

Pon Equipment introduceert een nieuwe, efficiënte rupsgraafmachine, die beter presteert en minder uitstoot. De Cat 326 bevat geïntegreerde, eenvoudig te gebruiken technologieën. Dit zorgt ervoor dat de efficiëntie ten opzichte van het vorige model met 45% wordt verhoogd. De lage onderhoudskosten en stabiele basis maken dit model volgens Pon tot de duurzaamste en meest betrouwbare uitvoering in de 26-tons klasse.

De nieuwe Cat 326 graafmachine heeft vele voordelen ten opzichte van oudere modellen. Het geavanceerde hydraulische systeem biedt optimale balans tussen efficiëntie en vermogen. Daarnaast verbruikt de machine 10% minder brandstof en is het zwenkkoppel met 12% verhoogd. Hierdoor zwenkt de machine, voornamelijk op hellingen met volledig beladen laadbakken, een stuk gemakkelijker. Door het toegenomen contragewicht draait de graafmachine stabieler dan zijn voorganger, terwijl het totale gewicht niet is toegenomen.

Dankzij de nieuwste technologieën en een nieuwe Stage V dieselmotor stoot deze nieuwste toevoeging aan de Next Generation serie van Caterpillar tot wel 40% minder fijnstof uit. De ergonomische cabine is rijk uitgerust en zorgt voor comfort en veiligheid. Dankzij de langere levensduur van brandstof-, olie- en hydrauliekfilters zijn de onderhoudskosten een stuk lager dan bij eerdere modellen. Het dagelijks onderhoud is gemakkelijk uit te voeren op grondniveau. Dit maakt de Cat 326 een stabiele, duurzame en vooral complete graafmachine.

Nieuw design

Naast de introductie van de next-gen graafmachine introduceert Caterpillar ook een nieuwe ‘trade dress’. Het grafisch ontwerp, genaamd ‘Modern Hex’, creëert een exclusieve uitstraling. Het moet laten zien dat gebruikers de beste producten op de markt aanschaffen en gebruiken. Het ontwerp combineert het traditionele Cat logo en de modelnaam van het product met een opvallende driedimensionale zeshoek met roosterpatroon. Hierbij gebruikt Caterpillar de kleur rood, die verwijst naar de allereerste bulldozers uit 1925. Het logo zal voor het eerst te zien zijn op de 326. Machines die niet meer geproduceerd worden, ondergaan geen transformatie. De volledige productlijn zal gedurende 2020 veranderen naar het nieuwe design.

Nieuwsgierig geworden naar deze vernieuwde 26-tonner? Bekijk de Cat 326 dan tijdens de Infra Relatiedagen op dinsdag 4, woensdag 5 en donderdag 6 februari (13.00-21.00 uur) in Hardenberg. De 326 pronkt in hal 7 als Nederlandse primeur op de stand van Pon Equipment (standnummer 703), mét de nieuwe trade dress. Zie ook bit.ly/cat-326 voor alle specificaties van de machine of bekijk de brochure van de Cat 326 via bit.ly/Cat-326-brochure.

www.pon-cat.com | www.bm-cat.be

Bron:www.bouwmaterieel-benelux.nl